maandag 31 juli 2017

Op de plaats

Gut, gut wat hebben we het weer druk gehad afgelopen seizoen. Ik had de laatste tijd niet eens de inspiratie om deze blog bij te houden. Maar goed, uiteindelijk wordt het zomer, raast Roze Maandag en de kermis voorbij en wordt het dan toch plots echt stil in zo’n gebouw. Dus is er eindelijk even rust om terug en vooruit te blikken.

Zo schrijf ik deze week de evaluatie van de eerste editie van het Nederlands Musical Talenten Gala. Dat was aardig bezet, zeker op het podium. Al die prille (en gevorderde) musicalsterren wisten een aardig feestje te vieren samen. Met fraaie vooruitzichten op ons aanbod het komende seizoen. En als je de foto’s van die bruisende avond terug wil zien, kijk dan vooral eens hier bij musicalsites.nl.

En niet veel  later reden de bomen hier weer door de straten. Wat een typisch Tilburgs tafereel, al dat straatmeubilair inclusief groen dat verplaatst wordt ten faveure van de kermis in deze stad. Tien dagen lang feest tot diep in de nacht in de binnenstad, carnaval is er eigenlijk niks bij. Zo was ook voor ons maandag dan echt de laatste activiteit van dit seizoen. In vervolg op het Holy Pink Festival in de Muzentuin organiseerde Draaimolen nog een stevige roze afterparty in de studio. Toen ik dinsdagochtend met slaap in de ogen binnenkwam zat ons horecapersoneel nog na te puffen van de nacht en de daaropvolgende schoonmaak.

Maar goed, als het een beetje meezit wordt de drukte in ons huis volgend seizoen zeker niet minder, integendeel. Maar we hebben het achter de schermen wel net even iets anders verdeeld. Sinds 1 mei is Paul Cornelissen in dienst als manager programmering & events, dat scheelt mij als het goed is een vracht werk. Inmiddels is hij helemaal in lijn met onze toekomstvisie voor 2017-2020, check het interview op Tilburg.com maar eens.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen is hij al druk in de weer. Zo zorgt hij voor een fraai programma in onze gebouwen bij De Opening, de nieuwe naam voor de opening van het nieuwe culturele seizoen in Tilburg. Dat speelt zich 16 en 17 september bij alle culturele instellingen in de binnenstad af. Het is de opvolger van de cultuurnacht die we samen voorheen in oktober organiseerden. Voortbouwend op hetzelfde gastvrije  idee, maar nu dus maar liefst 24 uur achtereen.

In de tussentijd worden in onze gebouwen allerlei onderhoudsklussen uitgevoerd waar we tijdens het drukke hoogseizoen geen tijd voor hebben. Dat is hier in goede handen, dus ga ik lekker even uitpuffen en met vakantie.  Ik zie je graag, maar nu even niet.