zaterdag 6 mei 2017

Turbulentie

Hij ligt er weer, de nieuwe brochure van Theaters Tilburg. En het werkt weer, de website met het aanbod tot de zomer van 2018. Voor jou als gast is dat allemaal heel gewoon. Dat klopt, dat mag je van ons verwachten. Maar jongens, jongens wat is dat toch een bak werk.  In de afgelopen weken hebben we met alle mensen op ons kantoor vooral heel veel afspraken gemaakt met elkaar en met de rest van de wereld en daarbij heel veel informatie verwerkt. Resulterend in een spoorboekje voor weer een nieuw theaterseizoen.

En dat is voor mij de tiende keer al weer. Vijf hier in Tilburg en de vijf daarvoor in mijn geliefde Zutphen. Wat raast de tijd toch genadeloos snel voorbij. Afgelopen woensdag mocht ik het resultaat tonen tijdens de jaarlijkse seizoenspresentatie met dit keer de charmante Lonne Gossling aan mijn zijde. Een vrijwel onmogelijke opgave om die meer dan 375 voorstellingen en concerten de revue te laten passeren. Dat deden we dus maar niet, we beperkten ons tot enkele high lights en brachten vooral prettige gasten. Kom de volgende keer ook kijken, de datum is al gepland.

Voor mij was die presentatie de afgelopen maanden de stip op de horizon. De maanden maart en april waren dit keer drukker dan ooit. In die periode doen we namelijk alles dubbel. We tonen vrijwel elke dag belangwekkende producties op onze podia en brengen die op allerlei vernuftige manieren onder de aandacht van het publiek.  En tegelijkertijd zijn we druk met voorstellingen boeken, marketingdeals maken en concepten verzinnen voor het volgende theaterseizoen.

En dan komt ook de koning nog eens langs. Heeft u het Koningsconcert gezien op tv? Kijk het anders nog eens na op Uitzending Gemist, het is echt de moeite waard. Wat zag onze concertzaal er knap uit die avond. Wat een kroon op het werk, wat was ik trots op onze mensen, onze zaal en vooruit, op Tilburg. Want ook zo’n event vergt minutieuze voorbereiding. Van onze technici, en van onze horeca uiteraard want die koning drinkt niet zo maar een willekeurig glaasje wijn met zijn onderdanen achteraf. Net als veel Tilburgers deze dagen kan ik zeggen dat ik heel even heel dicht bij de hoogheden mocht zijn. Bekroond met mijn eigen ‘Obama’ momentje toen ik al handenschuddend op de foto mocht.

En om dat alles af te ronden was daar op 28 april plots Koningsdag: The day after. Met een doorsnede van de acts die de dag daarvoor op verschillende plekken langs de route maar kort de aandacht konden krijgen van het hoge bezoek. Een heerlijke ongedwongen en gratis avond in een overladen zaal met vrijwilligers, mensen van de gemeente, podiumacts en veel publiek. Wat ik me overigens pas die avond bewust werd wat een last die hele koningsdag is geweest voor de gemeentelijke organisatie. Voor hen was die ‘day after’ ook een soort therapeutische afscheidssessie. Een half jaar lang op topspeed een topevenement in elkaar zetten en dan de maandag daarna weer gewoon achter het bureau beleidsnota’s typen. Dat valt niet mee, dus werd er links en rechts een traantje geplengd.

 Nederlands Musical Talent Gala
Maar goed, doorrrr, zou Mathijs van Nieuwkerk zeggen. De komende dagen gaan we alle boekingen en verzoeken van onze gasten verwerken. Met de bekende stormloop op de website voor de verkopen van bekende namen in ons programma. Maar vergis je niet, er is hier nog geen tijd voor rust. Tot eind juni presenteren we dag na dag voorstellingen en concerten, terwijl we achter de schermen werken aan weer een nieuwe eigen productie: het Nederlands Musical Talent Gala. Een heus gala met groot orkest en bekende musicalsterren zoals Freek Bartels en Stanley Burleson die een preview brengen van de musicals die volgend seizoen in Tilburg te zien zijn. Zorg dat je erbij bent, er is geen tijd te verliezen, er is nog zoveel te zien en te doen.